Nieuws

Liefde in schoolmuseum

Dat wat liefde in tijden van corona meer dan welkom is, hebben de leerlingen van de gemeentelijke basisscholen Echo in Oudegem en De Klinker in Schoonaarde goed begrepen. Zij gingen aan de slag om dat vorm te geven met kunstwerkjes en bouwden daar in hun school een museum mee uit.

Twee weken lang werkten de kinderen in basisscholen Echo en De Klinker in Schoonaarde aan het project ‘Liefde voor…’ De rest van de zin mochten ze zelf op een creatieve manier invullen. “Liefde voor jezelf en elkaar, voor huisdieren, voor sport, voor kunst, voor boeken,… het kon allemaal”, zegt directeur Danny Verneirt. “Resultaat is een heleboel prachtige werkjes, die liefde voor van alles en nog wat uitdrukken.”

In niet-coronatijden zouden alle ouders in de scholen welkom geweest zijn om de werkjes te bezichtigen, maar dat kan nu niet. Toch werd vrijdag een apotheose voorzien. In beide scholen werd een lege ruimte omgetoverd tot museum. Daar kregen alle collages, schilderijen en kunstwerken van de leerlingen een plaats. “Elke klas apart brengt een bezoek aan het museum en op deze manier kunnen de kinderen de creativiteit van elkaar bewonderen”, zegt Verneirt. “Zo geven we toch een hartverwarmend verhaal vorm. De ouders zullen de werkjes te zien krijgen via een digitale nieuwsbrief.”

© Geert De Rycke – HLN

© Geert De Rycke – HLN

© Geert De Rycke – HLN

 

 

© Geert De Rycke – HLN