Buck-e

Buck-e

Beloningssysteem

Misschien zag je Buck-e al verschijnen in de nieuwbrief, de krant of op onze website. Met dit project wil de stad voor meer verkeersveiligheid aan de schoolpoorten zorgen door middel van een beloningssysteem. Wij zijn blij dat wij als pilootschool mogen optreden voor stad Dendermonde.

Hoe kan je kind bucks sparen?

Een sensor wordt aan de spaak van de fiets bevestigd. Of je kan een sleutelhanger aan de boekentas hangen. Wanneer jouw kind de registratiepaal traag voorbij rijdt of te voet passeert, krijgt hij/zij een digitale buck. Als jouw kind met de wagen naar school komt, mag de sleutelhanger niet aan de boekentas bevestigd worden.

Hoeveel bucks kan je kind verdienen?

We maken een onderscheid tussen de “koude” en “warme” maanden omdat we kinderen extra willen belonen die in de winter te voet of met de fiets komen:

  • Van november tot en met maart: 1 x naar school = 1 buck.
  • Van april tot en met oktober: 2 x naar school = 1 buck.

Hieronder kan je alvast een lijst vinden van artikelen die men kan kopen, deze zal nog aangevuld worden met lokale handelaren.

Bucks Product Waar kopen
15 T-shirt van de Harige Bende Jeugddienst Dendermonde
15 Herbruikbare drinkbus Olympos Dendermonde
15 Zwemzak Olympos Dendermonde
15 Strand tennis-set Olympos Dendermonde
20 Zwembeurt Olympos Dendermonde
20 Ros Beiaardpuzzel Toerisme Dendermonde
50 Korting van 10 euro op de activiteiten van apenstaartje, georganiseerd door de jeugddienst Jeugddienst Dendermonde
50 Cd van de Harige Bende Jeugddienst Dendermonde
50 Ros Beiaardstrip Toerisme Dendermonde
100 Luisterspel ‘Een paard voor Reynout’ Toerisme Dendermonde
100 Ros Beiaardknuffel Toerisme Dendermonde

Wat heeft mijn kind nodig?

Om punten te verdienen heeft elk kind een UiTPAS nodig. Voor dit project doet het lokaal bestuur Dendermonde een extra inspanning waardoor je deze UiTPAS volledig gratis kan verkrijgen. Heeft je kind al een UiTPAS dan hoef je niets te ondernemen!

Heeft je kind nog geen UiTPAS ? Deze UiTPAS biedt nog extra voordelen, zo kan jouw kind ook punten sparen wanneer het deelneemt aan activiteiten en kan je deze bijvoorbeeld ook gebruiken als lidkaart voor de bibliotheek! Neem zeker eens een kijkje op www.uitpas.be.