Galerij De klinker

11/12 Masked readers

Artikel HLN
Helemaal door het dolle heen waren de leerlingen van gemeenteschool De Klinker in Schoonaarde voor de onthulling van hun “Masked Reader”. Wekenlang was het voor hen raden wie er achter de maskers zouden zitten van de personen die voor leuke leesmomenten in de school zorgden. De actie kadert binnen een leesproject.

In basisschool De Klinker zetten ze serieus in op leesonderwijs. Zo krijgen de kinderen er elke dag de kans om samen een kwartier te lezen. “We werken ook met een leesgroeiboek dat de leerlingen moet aanzetten veel te lezen en hen er plezier moet doen in krijgen”, zegt directeur Danny Verneirt. “Om de leerlingen blijvend te motiveren, hadden we nu een bijzonder project op poten gezet.”

Gedurende drie weken kregen de kinderen van De Klinker verhalen te horen van Masked Readers, geïnspireerd op het populaire vtm-programma The Masked Singer. De leerlingen moesten proberen de personen te ontmaskeren. “Iedereen was in de ban van de masked readers”, vertelt de directeur. “Hun foto’s hingen overal in de school omhoog en de voorleeskunsten van Masked Singers waren via filmpjes in de klas te bekijken en beluisteren.”

Vrijdagnamiddag volgde de apotheose. Dan gingen de maskers af en kregen de kinderen te zien welke leerkrachten vanachter welke vermomming hen de voorbije weken van verhaaltjes voorzien hadden.

Foto © Geert De Rycke