Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Op stap naar het secundair onderwijs

februari 8 @ 19:30 - 20:30

Je kind legde al een belangrijk schooltraject af. Vandaag staat je dochter of zoon op de drempel om het basisonderwijs te verlaten en te starten in het secundair onderwijs op 1 september 2021.

Je bent er ongetwijfeld ook van overtuigd dat voor deze overstap het maken van goede keuzes ontzettend belangrijk is. Je kind krijgt hierover op school via de leerkracht en het CLB ook al heel wat informatie en begeleiding.

Maar, hoe pak je dit als ouder best aan? Waar vind je alle nuttige informatie? Welk studieaanbod is in de buurt aanwezig? Wie kan je helpen bij het kiezen van het keuzegedeelte dat het best aansluit bij de interesses, talenten en de mogelijkheden van je kind? Wanneer kan ik inschrijven?
In deze coronatijd is het niet altijd even evident de juiste informatie te verzamelen, vandaar helpen wij je graag verder.

Wij nodigen je graag uit op de online webinar via Teams voor ouders ‘Op stap naar het secundair onderwijs’. Deze webinar is een gemeenschappelijk initiatief van de stad Dendermonde en de centra voor leerlingenbegeleiding (CLB), met ondersteuning van de Dendermondse scholen, het lokaal overlegplatform secundair onderwijs (LOP) en Huis van het Kind “De Kroon”.

We voorzien deze zelfde webinar op volgende momenten:
-Donderdag 21 januari 2021 van 19.30u tot 20.30u
-Maandag 8 februari 2021 van 19.30u tot 20.30u

Jullie kunnen via de website www.naarschoolindendermonde.be
kunnen jullie de link vinden om in te loggen voor de webinar te volgen.

Het programma:
• Webinar ‘wat na de basisschool?’ (Kris Van den Bossche – Vrij CLB Waas en Dender en Astrid De Bisschop – GO! CLB Prisma)
Deze infosessie geeft je een algemeen beeld over de structuur van het secundair onderwijs, het keuzeproces en we geven je alle info mee over hoe je kan inschrijven in een secundaire school.
• Vragen worden nadien beantwoord via de digitale chatroom.

Wij hopen jou als ouder op deze ongetwijfeld interessante online infosessie te mogen verwelkomen!

Met vriendelijke groet

Namens de initiatiefnemers
Martine Van Hauwermeiren, Schepen van onderwijs

Gegevens

Datum:
februari 8
Tijd:
19:30 - 20:30
Website:
www.naarschoolindendermonde.be

Organisator

www.naarschoolindendermonde.be
Website:
www.naarschoolindendermonde.be